Brouwer-vervolg-paginaslider-2 vervogslider_Yaris_voorzijde vervogslider_Prius_Prime_2017 Brouwer-vervolg-paginaslider vervogslider_Toyota2017_modellen

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

13 06 2017 1a

De vorig jaar door Toyota op een haar na gemiste overwinning bij de 24 Uur van Le Mans is misschien wel het pijnlijkste moment in de sportieve geschiedenis van het merk. Aanstaand weekend is de revanche: gaat Toyota er eindelijk met de winst vandoor?

13 06 2017 2

Het was vorig jaar letterlijk luttele minuten voor het einde van een bijzonder spannende race, die een etmaal lang ging tussen de wagens van Porsche, Audi en Toyota. Juist toen de winst het team van Toyota niet meer leek te kunnen ontgaan, gebeurde het onmogelijke: de auto hield er opeens mee op. Wie terugblikt op de historische deelnames van Toyota aan Le Mans, moet concluderen dat het dit jaar wel móet lukken om de winst te pakken.

13 06 2017 3

Hybride
De eerste deelname was in 1985, toen Toyota alleen motorleverancier was voor TOM’s racing team. Twee jaar later schreef het zich voor het eerst in met een eigen auto, de TS010. In de jaren negentig waren er ook deelnames van Toyota, maar nooit was het merk zo nadrukkelijk aanwezig als in 2013, toen het de indrukwekkende TS030 Hybrid meenam naar Frankrijk. De eerste hybride racewagen, die benzine- en elektrokracht combineerde. Dat betekende 300 pk extra ‘op afroep’. Alles bij elkaar heeft Toyota achttien keer aan Le Mans deelgenomen en is het vijfmaal op de tweede plaats geëindigd. Knap, maar natuurlijk niet het gewenste resultaat.

13 06 2017 4

Startnummers 7, 8 en 9
Het debacle van vorig jaar moet definitief worden verdrongen door de winst van aankomend weekend. Toyota GAZOO Racing, zoals het team heet, laat daarom bij de voorbereidingen werkelijk niets aan het toeval over. Het is met drie auto’s aanwezig: allemaal TS050 Hybrids met de startnummers 7, 8 en 9. De afgelopen weken heeft dit type auto de overwinningen opgeëist bij races op Silverstone en Spa-Francorchamps. De 2,4-liter V6 turbomotor is nieuw ontwikkeld, terwijl het hybride-systeem een upgrade heeft gekregen. De coureurs en de auto’s zijn er helemaal klaar voor; het spektakel begint zaterdag om 15.00 uur en precies een etmaal later weten we pas wie er wint. En niet een paar minuten eerder, zo heeft 2016 ons geleerd. Een oud gezegde uit de autosport onderschrijft dat: “If you want to finish first, you first have to finish.”

Een mooi overzicht van alle Toyota Le Mans-racers vind je hier.

Actueel

 • Max Verstappen zien in SPA?

  19-06-2017

  Max Verstappen zien? 

  Op 27 augustus is het zover, de formule 1 strijkt dan neer in Spa Francorchamps en u kunt daarbij zijn!! 

  Sensatie, bandengeur,

  ...

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend hetautoservicenetwerk

 

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf brouwer

Hoofdstraat 38
7981 AB Diever

Tel 0521 592160
auto@brouwerdiever.nl 

openingstijden

Social Media

Volg VETOS ook op social media

icon-twitter  icon-facebook   

footer-voordelig-veilig

vetos wintercheck met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

 • Service hoog in het vaandel

 • Groot aanbod occasions

 • Persoonlijke service

 • Klant is koning

 • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres: